Vragen? Bel ons: 0599 211 900

Nadieh - Manager klantenservice

Vloerisolatie

"Vloerisolatie: Voor een huis waar je in wilt wonen"

Vloerisolatie – Jouw Weg naar een Comfortabel en Energiezuinig Huis

Bij Ratering Isolaties staan we achter de overtuiging dat een goed geïsoleerd huis de sleutel is tot comfort, energiebesparing en een duurzame toekomst. Vloerisolatie is een bewezen en effectieve methode om de energie-efficiëntie van jouw huis te verbeteren en het binnenklimaat te optimaliseren. In dit artikel bespreken we de voordelen van vloerisolatie en waarom het een verstandige keuze is voor jouw woning.

Wat is Vloerisolatie?

Vloerisolatie is een isolatietechniek waarbij een isolerend materiaal wordt aangebracht aan de onderzijde van de vloer. Dit materiaal voorkomt dat kou en vocht vanuit de kruipruimte in je huis kunnen binnendringen. Vloerisolatie is bij uitstek geschikt voor huizen met een kruipruimte, en het maakt een aanzienlijk verschil in termen van comfort en energie-efficiëntie.

De Voordelen van Vloerisolatie

 • ✅ Verbeterd Comfort: Door kou en vocht uit de kruipruimte te blokkeren, voelt de vloer van je huis warmer aan, wat resulteert in een aangenamere leefomgeving, vooral tijdens koude wintermaanden.
 • ✅ Beheersing van Vocht: Vloerisolatie voorkomt dat vocht uit de kruipruimte in de vloer en muren trekt, wat schimmelgroei en houtrot kan voorkomen en de levensduur van je woning kan verlengen.
 • ✅ Verbeterde Isolatiewaarde: Met vloerisolatie wordt de algehele isolatiewaarde van je huis verhoogd, wat resulteert in betere warmtebehoud en energie-efficiëntie.

Wanneer is Vloerisolatie Mogelijk?

Vloerisolatie is mogelijk als je huis een kruipruimte heeft. Hier zijn enkele overwegingen voordat je kiest voor vloerisolatie:

 • Is de kruipruimte toegankelijk voor isolatieprofessionals?
 • Is de kruipruimte minimaal 50 cm hoog om voldoende isolatiemateriaal toe te kunnen passen?
 • Zijn er obstructies of specifieke uitdagingen die moeten worden aangepakt?

De beste manier om te bepalen of vloerisolatie geschikt is voor jouw woning is door een grondige inspectie te laten uitvoeren door onze experts.

Onze Expertise in Vloerisolatie

Bij Ratering Isolaties hebben we uitgebreide ervaring in het aanbrengen van vloerisolatie in verschillende soorten woningen. Ons team van isolatieprofessionals voert een grondige inspectie uit van jouw kruipruimte om de meest geschikte isolatiematerialen te selecteren en deze vakkundig aan te brengen.

Subsidies en Financiële Voordelen

Wist je dat je mogelijk in aanmerking komt voor subsidies of financiële ondersteuning bij vloerisolatie? Onze experts kunnen je helpen bij het benutten van beschikbare regelingen, wat je investering nog sneller kan terugverdienen.

Waarom Vloerisolatie?

Vloerisolatie biedt verschillende voordelen voor je huis:

 • ✅ Energiebesparing: Door je vloer goed te isoleren, verlaag je je energiekosten omdat je huis minder warmte verliest. Hierdoor hoeft je verwarmingssysteem minder hard te werken om de gewenste temperatuur te handhaven.
 • ✅ Milieuvriendelijkheid: Een betere energie-efficiëntie betekent ook een kleinere ecologische voetafdruk. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.
 • ✅ Verhoging van de Woningwaarde: Een goed geïsoleerd huis is vaak aantrekkelijker op de vastgoedmarkt. Dit kan leiden tot een hogere verkoopprijs of huurwaarde van je woning.
 • ✅ Beheersing van Vochtproblemen: Vloerisolatie helpt vocht buiten te houden, waardoor de kans op vochtige muren en aanverwante problemen, zoals schimmelvorming, aanzienlijk wordt verminderd.
 • ✅ Geluidsisolatie: Naast thermische voordelen biedt vloerisolatie ook een extra geluidsbarrière. Storende geluiden van buitenaf worden gedempt, wat leidt tot een rustigere en vredigere woonomgeving.

Investeer in vloerisolatie en ervaar een comfortabelere leefomgeving, energiebesparing en waardevermeerdering van je woning. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en persoonlijk advies over vloerisolatie.

Waarom Kiezen voor Ratering Isolaties?

Bij Ratering Isolaties hebben we een bewezen staat van dienst in het aanbrengen van vloerisolatie. Ons team van experts helpt je bij het selecteren van het juiste isolatiemateriaal en zorgt voor een vakkundige installatie. We streven ernaar om je de best mogelijke service te bieden en helpen je bij het aanvragen van eventuele subsidies.

Kies voor Ratering Isolaties en investeer in een energiezuiniger en comfortabeler huis. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en een op maat gemaakte vloerisolatie-oplossing. Samen werken we aan een duurzame toekomst voor jouw huis.

Bekijk hier onze vloerisolatie projecten

Wat zeggen klanten over ons

Mc Hammer

Tineke DV

Goed bedrijf. Goede info,snelle reactie. Werken netjes. We hadden paar dagen na het uitvoeren van het werk nog een vraag over het uitgevoerde werk.Hierop is snel gereageerd,men kwam dezelfde dag nog kijken. Goede prijs. Raad dit bedrijf zeker aan

Gerard Heller

Tussenvloer goed geisoleerd!

Jan Kamies

Vloerisolatie prima uitgevoerd. Netjes gewerkt.

Veelgestelde vragen over Vloerisolatie

Waarom is vloerisolatie belangrijk?

Vloerisolatie biedt tal van voordelen, waaronder energiebesparing, comfortverhoging en vochtbestrijding. Door de vloer te isoleren, kunt u warmteverlies verminderen en uw energierekening verlagen.

Hoeveel kan ik besparen met vloerisolatie?

De exacte besparing varieert, maar gemiddeld kan een huishouden tot 15% op de stookkosten besparen door de vloer te isoleren.

Welke materialen worden gebruikt voor vloerisolatie?

Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor vloerisolatie, waaronder PUR-schuim, EPS-parels en glas- of steenwol. Het beste materiaal is doorgaans PUR-schuim in gesloten cellige veriant.

Hoe lang duurt het om vloerisolatie te installeren?

De installatietijd varieert afhankelijk van het type isolatiemateriaal en de grootte van het gebied, maar over het algemeen kan vloerisolatie binnen een halve dag tot twee dagen worden voltooid.

Zijn er subsidiemogelijkheden voor vloerisolatie?

In veel regio's zijn er subsidiemogelijkheden beschikbaar voor huiseigenaren die hun woning willen isoleren. Het is raadzaam om bij uw lokale overheid te informeren naar beschikbare subsidies.

Lees hier meer over isolatie subsidie
Is vloerisolatie geschikt voor elk type vloer?

Ja, vloerisolatie kan op de meeste vloertypes worden toegepast, maar de techniek en het materiaal kunnen variëren afhankelijk van het type vloer.

Wat is het verschil tussen vloerisolatie en kruipruimte-isolatie?

Vloerisolatie richt zich op het isoleren van de bovenkant van de kruipruimte of de onderkant van de vloer, terwijl kruipruimte-isolatie zich richt op het isoleren van de bodem van de kruipruimte zelf.

Lees hier meer over kruipruimte isolatie of bodemisolatie
Heeft vloerisolatie invloed op de luchtkwaliteit binnenshuis?

Goed aangebrachte vloerisolatie kan de luchtkwaliteit binnenshuis verbeteren door het verminderen van tocht en het blokkeren van vocht en schadelijke gassen uit de grond.

Kan ik vloerisolatie zelf installeren?

Hoewel het mogelijk is om zelf vloerisolatie te installeren, wordt het aanbevolen om een professional in te schakelen voor het beste resultaat en om eventuele problemen te voorkomen.

Wat zijn de kosten van vloerisolatie?

De kosten variëren afhankelijk van het type materiaal, de grootte van het huis en andere factoren.

Lees hier meer over de kosten voor vloerisolatie