Vloerisolatie
Vloerisolatie...voor een huis waar je in wilt wonen
Isoleer jouw vloer
Veel woningen, ook reeds geïsoleerde, zijn onvoldoende gewapend tegen het Nederlandse klimaat en zouden gebaat zijn bij vloer isolatie. Naden tussen de isolatielagen, minder goede isolatiematerialen en een slechte verwerking daarvan houden soms de kou nog wel buiten, maar ze geven vocht wel een kans. De hoge luchtvochtigheid zorgt voor condens en hoopt zich op in de kruipruimte. Op zulke plaatsen krijgen kou en schimmels een kans, met zeer nare gevolgen voor de constructie van de woning en de gezondheid. Kortom: slecht geïsoleerde woningen hebben een negatieve invloed op het woon- en leefklimaat.
Vloerisolatie of kruipruimteisolatie levert meer op dan geld op je spaarrekening
Vloerisolatie, ofwel het isoleren van een vloer, houdt in dat tegen de onderzijde van de vloer een naadloze laag gesloten cel polyurethaanschuim wordt aangebracht. Dit isolatiemateriaal vraagt om een zeer vakkundige verwerking. Al onze medewerkers zijn daarom in het bezit van een vaardigheidsbewijs en worden met regelmaat bijgeschoold.
Deze laag vloerisolatie heeft niet alleen een isolerende werking, maar dient tevens als vochtkering tussen uw kruipruimte en woning, zodat vocht en kou niet meer via de kruipruimte de woning binnen kunnen dringen.
Minder energiekosten door minder warmte verlies
Meer wooncomfort door warmere vloer
Kan ook bijdragen aan geluidsisolatie
Helpt om de CO2-uitstoot van uw huis te verminderen
Verhoogt de waarde van de woning
Bekijk hier onze vloerisolatie projecten

Vloerisolatie in Emmen
Voor deze woning in het Drentse Emmen mochten wij 83m² vloerisolatie toepassen. Nu kan de warmte niet meer via de vloer ontsnappen

Vloerisolatie in Emmen
Voor deze woning in Emmen mochten wij vloerisolatie toepassen. Hier geen koude voeten meer!

Vloerisolatie in Dalen
Voor deze woning in Dalen hebben wij 122m² vloerisolatie aangebracht door middel van polyurethaan schuim.

Vloerisolatie in Akkrum
Voor deze woning in Akkrum hebben wij 179m² vloerisolatie door middel van polyurethaanschuim aangebracht.
Wat zeggen klanten over ons
Marianne Tiemens
Vandaag een adviseurs van Ratering Isolaties thuis gehad. Echt fijn dat iemand samen met je kijkt hoe je huis geisoleerd is. Aardig en professioneel! En we hebben goede tips gekregen. Gelukkig voor ons valt er qua isolatie niet veel te winnen. Maar dat maakte voor het gesprek niks uit. Kortom: goede service zonder het gevoel te krijgen een dienst te moeten ‘kopen’
Ronald van Dijk
Zeer goed geregeld en prettig personeel dat de situatie goed inschat
maarten righarts
Inge Rijkers
Ratering heeft mijn uitlaatservice bus van een coating voorzien zodat ik de kennels achterin kan uitspuiten. Ik ben er super blij mee, de service en klantvriendelijkheid was helemaal top! Ik zou dit bedrijf aan iedereen aanraden! Zeer professioneel
Dauwpunt
Wat is het dauwpunt? Het dauwpunt is het moment waar de koude lucht en warme lucht samenkomen, waarbij de lucht verzadigd raakt met waterdamp. Vanaf dat punt kan de lucht geen water meer opnemen en vormt er condens. Dit dauwpunt gedraagd zich anders bij verschillende luchtvochtigheid en temperaturen.
Waarom is dat belangrijk om te weten? Wanneer een woning geen vloerisolatie heeft, straalt de warmte van een woning naar beneden de kruipruimte in en verlegt daarmee het dauwpunt naar de grond. Zodra een woning van vloerisolatie wordt voorzien, kan de warmte uit de woning niet meer naar beneden en daarmee zal het dauwpunt verder omhoog komen. Hierdoor is het van groot belang bij vloerisolatie om een isolatiemateriaal te gebruiken die lucht en waterdicht is. Een materiaal die niet lucht en waterdicht is zou water kunnen opnemen, daardoor de temperatuur doen afnemen en het dauwpunt verder omhoog laten komen tot zelfs in het materiaal zelf. Dit zou resulteren in uiteindelijk een volkomen ineffectief isolatiemateriaal. Daarom gebruiken wij altijd gesloten cel pur voor vloerisolaties.


Bodemisolatie
Voor vloerisolatie is een minimale werkhoogte van 50cm onder uw vloer noodzakelijk om daar de isolatie aan te kunnen brengen. Is dat er niet kunt u ook nog denken aan bodemisolatie.
Waar bij vloerisolatie de vloer aan de onderzijde daadwerkelijk wordt voorzien van een isolatielaag, plaatst men bij bodemisolatie een isolatielaag op de bodem van de kruipruimte. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van EPS-Parels of Schelpen. De functie van deze materialen is het verbeteren van het klimaat in uw kruipruimte. De vochtigheid in de kruipruimte zal hierdoor aanzienlijk afnemen waardoor er minder schimmels en vocht ontstaan. Het aanbrengen van bodemisolatie heeft geen direct effect op de temperatuur van uw vloer. Dit komt doordat de kruipruimte geventileerd wordt met lucht van buitenaf. Deze luchtstroom komt nog steeds in aanraking met de ongeïsoleerde vloer. Kort samengevat zorgt het aanbrengen van bodemisolatie voor een gezonder klimaat in de kruipruimte en woning, maar het levert, in tegenstelling tot vloerisolatie, geen warme voeten op.
Kruipruimte-isolatie verwijderen
Kruipruimte-isolatie of bodemisolatie is een vorm van isolatie waarbij een dikke laag (+/- 25 cm) materiaal op de bodem van de kruipruimte wordt geblazen. Veel gebruikte materialen zijn drowa chips of EPS parels. Het doel van deze isolatietechniek is om vocht in de kruipruimte te verminderen en bijvoorbeeld schimmel tegen te gaan.
Waarom verwijderen?
De dikke laag kruipruimte-isolatie heeft als gevolg dat leidingen en bedradingen onder de vloer slecht of niet bereikbaar zijn. Wanneer er voor welke reden dan ook toegang tot de leidingen nodig is, dient eerst de bodemisolatie te worden verwijderd.Hoe wordt kruipruimte-isolatie verwijderd?
Het verwijderen van kruipruimte-isolatie wordt gedaan door middel van speciale afzuigapparatuur. Het materiaal wordt opgevangen waardoor vervuiling wordt geminimaliseerd. Het afvoeren van de materialen kunnen wij verzorgen.Het materiaal is verwijderd, en nu?
Nadat de kruipruimte leeg is en de werkzaamheden zijn verholpen, kan het verwijderde materiaal weer teruggeblazen worden onder de vloer.Om te voorkomen dat de kruipruimte vaker leeg gehaald moet worden, is het mogelijk om de vloer te voorzien van isolatie. Vloerisolatie is niet hetzelfde als kruipruimte-isolatie. Bij vloerisolatie wordt de onderzijde van de vloer voorzien van een laag polyurethaanschuim. Hierdoor blijven leidingen bereikbaar en kan vocht niet aan de onderzijde van uw vloer voor schimmel zorgen. Daarnaast houdt het tocht tegen waardoor het fenomeen ‘koude voeten’ verdwijnt.