Dakisolatie

Laat de warmte niet meer ontsnappen!

Dak isolatie

Via het dak van uw woning gaat de meeste energie verloren. Het isoleren van uw dak levert al snel een rendement van 25% op uw stookkosten. Een goed geïsoleerd dak is eigenlijk een must voor iedere woningeigenaar.

Het isoleren van een dak kan men op diverse manier doen. De meeste gangbare wijze waarop Ratering Isolaties daken isoleert is het aanbrengen van een laag polyurethaanschuim (PUR) aan de binnen- of buitenzijde van het dakbeschot.

Doordat het polyurethaanschuim over een hoge dampdichtheid beschikt is het toepassen van folie(s) zoals bij het isoleren met glas/steenwol niet nodig. Dit bespaart werk en neemt teven het risico op luchtlekkage weg.

Dakisolatie aan de binnenzijde van het dak, hoe werkt dat?

Wanneer u op zolder van binnenuit tegen uw bestaande dakbeschot (vaak hout) aankijkt en dit nog niet is afgewerkt is het eenvoudig om tegen dit dakbeschot een laag polyurethaanschuim aan te brengen. Het schuim kent een zeer hoge isolatiewaarde, en doordat het vloeibaar gespoten wordt dicht het alle naden en kieren in uw dakbeschot. Zoals reeds vermeld is het schuim zeer dampdicht, en het toepassen van damp remmende folie(s) is hierdoor niet nodig.

In onderstaande video vind u een voorbeeld van een dakisolatie vanuit de binnenzijde van het dak. In dit geval wordt er een schuur geisoleerd middels PUR isolatie.

Dakisolatie aan de buitenzijde van het dak, hoe werkt dat?

Wanneer u van binnenuit geen toegang heeft tot uw dakbeschot kunt u het dak van buitenaf isoleren. Hierbij dienen de dakpannen verwijderd te worden. Na het verwijderen van de dakpannen worden de panlatten opgehoogd zodat er ruimte is voor een isolatielaag onder uw pannen. Na het aanbrengen van de isolatielaag worden de pannen weer teruggeplaatst.

Het isoleren van schuine en platte daken moet vakkundig gebeuren. Bij gebrek aan deskundigheid ontstaan er grote risico’s, zoals schade aan hout- en/of plaatdelen. Mocht u serieus overwegen om uw dak te laten isoleren, twijfel dan niet en nodig vrijblijvend een van onze specialisten uit om een offerte op maat uit te brengen.

 

Voordelen van dakisolatie zijn:

  • ✅  Energiebesparing
  • ✅  Verhoogt wooncomfort
  • ✅  Milieuvriendelijk door vermindering van CO2-uitstoot
  • ✅  Verhoogde waarde van de woning
  • ✅  Geluidsisolatie
  • ✅  Langere levensduur van het dak

Bekijk hier onze dakisolatie projecten

Wat zeggen klanten over ons

Marianne Tiemens

Vandaag een adviseurs van Ratering Isolaties thuis gehad. Echt fijn dat iemand samen met je kijkt hoe je huis geisoleerd is. Aardig en professioneel! En we hebben goede tips gekregen. Gelukkig voor ons valt er qua isolatie niet veel te winnen. Maar dat maakte voor het gesprek niks uit. Kortom: goede service zonder het gevoel te krijgen een dienst te moeten ‘kopen’

Ronald van Dijk

Zeer goed geregeld en prettig personeel dat de situatie goed inschat

maarten righarts

Inge Rijkers

Ratering heeft mijn uitlaatservice bus van een coating voorzien zodat ik de kennels achterin kan uitspuiten. Ik ben er super blij mee, de service en klantvriendelijkheid was helemaal top! Ik zou dit bedrijf aan iedereen aanraden! Zeer professioneel

Plat dak isoleren

Ook wanneer een woning beschikt over een plat dak bestaat de mogelijkheid om deze te isoleren. Dit isoleren kan zowel aan de buiten als de binnenzijde, maar wij raden aan dit altijd aan de buitenzijde te doen. Het isoleren van een plat dak aan de binnenkant brengt namelijk de nodige risico’s met zich mee. De kans op vocht en schimmelvorming is bij het isoleren van de binnenzijde van een plat dak namelijk vele malen groter dan wanneer ervoor gekozen wordt om aan de buitenzijde te isoleren.

Voor het isoleren van platte daken met bitumineuze of andere afwerking is het verstandig om contact op te nemen met een gerenommeerd dakbedekkings firma.

Dauwpunt verplaatsing

Ook voor het dak is dauwpunt verplaatsing iets om rekening mee te houden. Al geniet men in dit geval natuurlijk wel van de hoge mate van ventilatie door de dakpannen. Bij dakisolatie geldt ook dat wanneer isolatie wordt toegepast, de warmte niet meer verder kan dan de isolatielaag. Daarmee valt het dauwpunt ook in de isolatielaag als het daar in kan. Bij gesloten cel polyurethaan kan daar niets in zitten dus ligt het dauwpunt daar altijd op. Bij open cel materialen zal het erin gaan liggen en dan daar condens in optreden, wat het materiaal nutteloos maakt.

Dauwpunt illustratie zonder dakisolatie Dauwpunt illustratie dakisolatie binnenzijdeDauwpunt illustratie dakisolatie buitenzijde

Zoldervloerisolatie

Wanneer dakisolatie niet mogelijk of niet wenselijk is, kan zoldervloerisolatie een optie zijn. In het geval van een houten zoldervloer is het vaak mogelijk om tussen de draagbalken isolatie aan te brengen en daarna de vloer weer terug te zetten.

Voor een betonnen zoldervloer is dat niet mogelijk en kan gekozen worden voor gespoten isolatie aan de onderkant of bovenkant. Isolatie aan de onderkant van de vloer betekend wel dat het plafond van de onderliggende verdieping afgewerkt moet worden. Isolatie aan de bovenkant van de vloer geeft dit probleem niet en wanneer de zolder niet beloopbaar hoeft te zien, is er helemaal geen afwerking nodig.

Bereken hier jouw investering