Spouwmuurisolatie in Assen
Spouwmuurisolatie in Assen Ratering Isolaties
Voor deze woning in Assen hebben wij 41m² spouwmuurisolatie door middel van EPS parels toegepast

Assen – Drenthe – Spouwmuurisolatie – 41m² – HR++ EPS Parels

Hier in Assen mochten wij deze woning voorzien van 41m² spouwmuurisolatie door middel van EPS Parels. Zo zijn ze hier nu weer klaar voor de kou van de winter én de hitte van de zomer.

Waarom spouwmuurisolatie?

  • ✅ Het bespaart flink op de energierekening
  • ✅ De temperatuur in huis blijft constanter (wooncomfort gaat omhoog)
  • ✅ Geen vocht en schimmel tussen en op de muren
  • ✅ Gaat net zo lang mee als de woning zelf

Spouwmuurisolatie

Bij spouwmuurisolatie wordt de luchtruimte tussen de binnen en buitengevel opgevuld met een isolatiemateriaal. Het isolatiemateriaal wordt eenvoudig geïnjecteerd door kleine gaten welke vooraf in de voeg worden geboord. Nadat de gehele ruimte tussen de gevels gevuld is met het isolatiemateriaal worden de vulgaten in nagenoeg dezelfde kleur weer dicht gevoegd. Hierdoor zal het uiteindelijk niet opvallen dat er spouwmuurisolatie bij de woning is aangebracht.

Lees hier meer over spouwmuurisolatie

HR++ EPS Parels

HR++ EPS Parels zijn geëxpandeerde polystyreen bolletjes die in de spouwmuur worden geblazen via openingen van 16-18 mm in de kruising van stoot- en lintvoeg. Vlak voor het inblazen worden ze besproeid met een klein beetje bindmiddel (latex) waardoor de bolletjes zich in de spouwmuur aan elkaar hechten. Dit geeft na droging een stevige maar flexibele binding tussen de verschillende bolletjes. De isolatieplaat die na droging is ontstaan zal hierdoor niet inzakken.

Lees hier meer over HR++ EPS Parels isolatie

Meer
projecten