Spouwmuurisolatie in 2e Exloërmond
spouwmuurisolatie 2e exloermond Ratering Isolaties EPS parels
Voor deze vrijstaande woningen hebben wij spouwmuurisolatie aangebracht door middel van EPS Parels

2e Exloërmond – Drenthe – Spouwmuurisolatie – 70m2 – EPS Parels 

Voor dit project in het 2e Exloërmond in Drenthe hebben wij 70m spouwmuurisolatie aangebracht door middel van EPS parels. Er zitten verschillende voordelen aan isolatie door middel van EPS, namelijk:

  • ✅EPS parels hebben een goede isolatiewaarde
  • ✅EPS parels kunnen 100% gerecycled worden
  • ✅EPS parels kunnen in smalle spouwmuren vanaf 3cm

Soort isolatie

Bij spouwmuurisolatie wordt de luchtruimte tussen de binnen en buitengevel opgevuld met een isolatiemateriaal. Het isolatiemateriaal wordt eenvoudig geïnjecteerd door kleine gaten welke vooraf in de voeg worden geboord. Nadat de gehele ruimte tussen de gevels gevuld is met het isolatiemateriaal worden de vulgaten in nagenoeg dezelfde kleur weer dicht gevoegd. Hierdoor zal het uiteindelijk niet opvallen dat er spouwmuurisolatie bij de woning is aangebracht.

Lees hier meer over spouwmuurisolatie

Soort materiaal

HR++ EPS Parels zijn geëxpandeerde polystyreen bolletjes die in de spouwmuur worden geblazen via openingen van 16-18 mm in de kruising van stoot- en lintvoeg. Vlak voor het inblazen worden ze besproeid met een klein beetje bindmiddel (latex) waardoor de bolletjes zich in de spouwmuur aan elkaar hechten. Dit geeft na droging een stevige maar flexibele binding tussen de verschillende bolletjes. De isolatieplaat die na droging is ontstaan zal hierdoor niet inzakken.

Lees hier meer over HR++ Parels isolatie

Meer
projecten