Vragen? Bel ons: 0599 211 900

Nadieh - Manager klantenservice

Voegwerk

Voegwerk – Restaureer en Vernieuw de Uitstraling van Je Gevel

Goed voegwerk is de sleutel tot een aantrekkelijke en duurzame gevel. Regelmatig voegwerk onderhouden en tijdig vervangen voorkomt verdere schade aan de gevel, zoals scheuren en afbrokkelen. Het minimaliseert ook het risico op vochtdoorslag en vorstschade. In dit artikel bespreken we wat voegwerk is, de effecten ervan en de verscheidenheid aan voegsoorten, evenals het proces van offerte tot uitvoering.

Wat is Voegwerk en Wat zijn de Effecten?

Voegwerk in een muur bevindt zich tussen twee bakstenen. Het heeft een dubbele functie: het houdt de stenen samen en beïnvloedt de esthetische uitstraling van de gevel. Verschillende voegtypen creëren uiteenlopende looks en prijzen per vierkante meter. Voegwerk kan een gevel bijvoorbeeld een moderne uitstraling geven of een prachtig schaduweffect creëren. Slecht voegwerk kan de uitstraling van een gevel aanzienlijk verslechteren.

Soorten Voegwerk en Hun Kenmerken

Er bestaan diverse voegsoorten. Enkele veelgebruikte varianten zijn:

  1. Bol geklopte voeg: Grof afgewerkt, waarbij de voegen bol uit de stenen steken.
  2. Holle voeg: De voeg is hol naar binnen afgewerkt tussen de stenen.
  3. Platte voeg: Strak afgewerkt en gelijk met de stenen van de gevel.
  4. Schaduwvoeg: Naar binnen afgesneden met een hoek van 45 graden, wat een schaduweffect creëert.
  5. Knipvoeg en Snijvoeg: Deze voegen zijn strak afgesneden, waardoor een scherpe lijn ontstaat. Bij een knipvoeg steekt de voeg iets uit de gevel, terwijl bij een snijvoeg de voegen gelijk zijn met de stenen.

Voegwerk stijlen Ratering Isolaties plaatje

Wijze van Voegwerk en Materialen

Ratering Isolaties past voegwerk op professionele wijze toe, met vakmanschap en het juiste gereedschap. Voordat nieuwe voegen worden aangebracht, moeten oude voegen worden verwijderd. Het verwijderen van voegen kan op twee manieren plaatsvinden. Bij zachte voegen worden de oude voegen met een hamer en beitel verwijderd. In de meeste moderne woningen zijn er echter harde voegen, waarbij de voegen moeten worden uitgeslepen. Nieuwe voegen worden op verschillende manieren aangebracht, afhankelijk van het gewenste effect.

Het Gehele Voegwerktraject – Van Offerte tot Uitvoering

Het proces begint met een vrijblijvende aanvraag bij Ratering Isolaties en een afspraak met een van onze specialisten. Deze specialist inspecteert je gevel, meet de afmetingen en evalueert de huidige staat. Op basis van deze informatie ontvang je een gedetailleerde offerte.

We bieden vrijblijvend advies over het kiezen van het juiste voegtype en beoordelen of aanvullende werkzaamheden nodig zijn voor optimaal resultaat, zoals gevelreiniging, voegen schoonmaken, impregneren en gevelisolatie.

Daarna starten we op de afgesproken dagen, waarbij de duur van het project varieert op basis van het type voegwerk en gevel. Ook is de prijs en tijdsduur per vierkante meter afhankelijk van het soort stenen in de gevel.

Meer Informatie over Voegwerk Nodig?

Voor meer informatie over voegwerk en prijsberekeningen voor jouw specifieke project, neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Ratering Isolaties staat klaar om je te helpen bij het herstellen en vernieuwen van de uitstraling van je woning door middel van professioneel voegwerk.

Wat zeggen klanten over ons

Marianne Tiemens

Vandaag een adviseurs van Ratering Isolaties thuis gehad. Echt fijn dat iemand samen met je kijkt hoe je huis geisoleerd is. Aardig en professioneel! En we hebben goede tips gekregen. Gelukkig voor ons valt er qua isolatie niet veel te winnen. Maar dat maakte voor het gesprek niks uit. Kortom: goede service zonder het gevoel te krijgen een dienst te moeten ‘kopen’

Trea Veenstra

Vloer isolatie door Ratering laten plaatsen. Vakkundig en snel leveren

maarten righarts

Janjaap Freije

Goede service, prima werk