Vragen? Bel ons: 0599 211 900

Nadieh - Manager klantenservice

Gevel Impregneren

Gevel Impregneren – Bescherm en Verleng de Levensduur van Je Gevel

Het impregneren van gevels is een essentiële stap om de duurzaamheid en uitstraling van je woning te behouden. Gevelimpregnatie biedt een beschermende laag die de gevel beschermt tegen vocht en verontreinigingen. Het voorkomt vochtinfiltratie, wat resulteert in een drogere gevel en verhoogde warmte-isolerende eigenschappen. In dit artikel zullen we de voordelen van gevelimpregnatie, de werkwijze, gebruikte middelen en het proces van offerte tot uitvoering bespreken.

Wat is Gevel Impregneren en Wat Zijn de Effecten?

Gevel impregneren is het aanbrengen van een beschermende coating op de gevel of het dak. Deze coating voorkomt dat vocht en andere vervuilende stoffen doordringen in het oppervlak. Daarnaast biedt het extra voordelen, zoals brandwerendheid en een verlengde levensduur van de gevel. Impregneren maakt de gevel ook vuilafstotend, waardoor eventuele vervuiling gemakkelijker kan worden verwijderd na het impregneren.

Een aantal veelvoorkomende problemen die worden aangepakt door gevelimpregnatie zijn:

  1. ✅ Schimmeloverlast: Voorkomt schimmelvorming aan de binnenzijde door het doorslaan van de gevel.
  2. ✅ Witte vlekken: Elimineert witte vlekken door zoutuitslag.
  3. ✅ Vorstschade: Vermindert vorstschade, omdat een poreuze gevel meer water kan opnemen, en bevroren water zet maar liefst 10% uit.
  4. ✅ Verhoogde Isolatiewaarde: Verbetering van de isolatiewaarde van de gevel.
  5. ✅ Algen- en Mosvorming: Voorkomt algen- en mosgroei.

Soorten Impregneermiddelen en Toepassingsmethoden

Zowel gevels als daken kunnen worden geïmpregneerd. Een belangrijk onderscheid is het type impregneermiddel. Er zijn twee veelgebruikte soorten impregneermiddelen: op waterbasis en op basis van oplosmiddelen. Het meest milieuvriendelijke middel is op waterbasis, terwijl oplosmiddelhoudende impregneermiddelen effectief zijn. Voor gevels met veel kozijnen wordt vaak impregneercrème gebruikt, die dieper in de gevel trekt en met een kwast wordt aangebracht.

Het Gehele Impregneertraject van Offerte tot Uitvoering

Het proces begint met een vrijblijvende aanvraag bij Ratering Isolaties en een afspraak met een van onze specialisten. Deze specialist inspecteert je gevel, meet de afmetingen, en evalueert de huidige staat. Op basis van deze informatie ontvang je een gedetailleerde offerte.

We bieden ook vrijblijvend advies over eventuele extra werkzaamheden, zoals gevelreiniging, gevelrenovatie en isolatie. Indien nodig wordt de gevel voor het impregneren gereinigd om te voorkomen dat er vuil tussen de muur en de impregneerlaag komt.

Vervolgens gaan we aan de slag op de afgesproken dagen, waarbij de duur van het traject afhankelijk is van het type impregneermiddel, de gevel en eventuele extra werkzaamheden.

Meer Weten Over Gevel Impregneren?

Wil je meer informatie over gevelimpregnatie of ben je benieuwd naar de kosten voor jouw specifieke project? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en vraag een gedetailleerde offerte aan. Wij staan klaar om je te helpen bij het beschermen en verfraaien van je woning door middel van gevelimpregnatie.

Wat zeggen klanten over ons

Marianne Tiemens

Vandaag een adviseurs van Ratering Isolaties thuis gehad. Echt fijn dat iemand samen met je kijkt hoe je huis geisoleerd is. Aardig en professioneel! En we hebben goede tips gekregen. Gelukkig voor ons valt er qua isolatie niet veel te winnen. Maar dat maakte voor het gesprek niks uit. Kortom: goede service zonder het gevoel te krijgen een dienst te moeten ‘kopen’

Trea Veenstra

Vloer isolatie door Ratering laten plaatsen. Vakkundig en snel leveren

maarten righarts

Janjaap Freije

Goede service, prima werk