Gevelisolatie
Versterk jouw gevels en geniet van jouw woning
Gevelisolatie
Binnenkant gevelisolatie
Bestaat de muur die u wilt isoleren niet uit een spouwmuur maar betreft dit een halfsteens of steens muur dan kunt u gevelisolatie toepassen. Bij gevelisolatie kunt u gebruik maken van diverse soorten materialen en afwerkingen. Isoleert u de gevel bijvoorbeeld van binnenuit, dan kunt u bijvoorbeeld een framewerk plaatsen waartussen u de isolatie aanbrengt. Dit framewerk kan men dan later afwerken met bijvoorbeeld gipsplaten.
Buitenkant gevelisolatie
Isoleert u de gevel vanaf de buitenkant dan wordt er aan de buitenkant van de muur een laag isolatiemateriaal bevestigd. Vervolgens kan daar tegenaan een muur gemetseld worden. Een voordeel van isolatie aan de buitenkant van de gevel, is dat de isolatie op geen enkele manier de woonruimte beïnvloed. Zolang je natuurlijk de eigendomgrens niet overschrijdt kun je de laag zo dik maken als nodig.
Isolatie materiaal
Er zijn heel wat mogelijke isolatiematerialen die zich lenen voor gevelisolatie. Het meest gebruikte materiaal door ons is polyurethaan. Meest gebruikte materiaal voor de doe het zelf’er is de polystyreen plaat die door zijn lichte gewicht makkelijk te plaatsen is. De platen kunnen makkelijk op maat gesneden worden wat ideaal is om geen enkele ruimte vrij te laten. Dit is niet altijd even gemakkelijk met andere materialen. Daarnaast zijn ook steenwol en cellulaire glasplaten veel gebruikte materialen. Steenwol heeft een hogere drukvastheid. Glasplaten zijn 100% dampdicht.
Voordelen van gevelisolatie met gesloten cellig gespoten polyurethaanschuim zijn:
Uitstekende isolatiewaarde
Naadloze afdichting
Waterbestendigheid
Verhoogde duurzaamheid
Verbeterde geluidsisolatie
Snel en efficiënt
Bekijk hier onze gevelisolatie projecten

Dakisolatie, plafondisolatie en gevelisolatie in Westerbroek
Voor deze woning in Westerbroek hebben wij dak- plafond en gevelisolatie aangebracht

Gevelisolatie in Harlingen
Hier in Harlingen hebben wij dit schip voorzien van gevelisolatie. Ook in scheepvaart van groot belang

Vloer en Gevelisolatie in Zeewolde
Hier in Zeewolde hebben wij vloer en gevelisolatie aan mogen brengen. Klaar voor de winter én de zomer.

Gevelisolatie in Hindeloopen
Voor dit schip in Hindeloopen hebben wij gevelisolatie aangebracht door middel van polyurethaan
Gevel impregneren
Het impregneren van gevels heeft veel voordelen. Het heeft een positieve invloed op de isolatie; doordat er geen water meer in de gevel kan dringen, blijft deze droger en hierdoor stijgt de warmte-isolerende werking. Een vochtige woning is moeilijker warm te stoken en vraagt daardoor meer energie. Vochtige gevels verhogen de kans op schimmelvorming, mosvorming en vorstschade.
Wat is impregneren en wat is het effect?
Impregneren is het aanbrengen van een beschermende laag op een gevel of dak. Het impregneren van de gevel beschermt het oppervlak tegen vocht en andere vervuiling. Ook wordt de gevel brandwerend en gaat langer mee. Daarnaast kan vuil op de muur eenvoudiger worden verwijderd na het impregneren.
Een aantal bekende problemen die verholpen kunnen worden door impregneren zijn:
- Schimmeloverlast aan de binnenzijde, door het doorslaan van de gevel.
- Witte vlekken door zoutuitslag.
- Vorstschade, door de poreusheid kan de gevel meer water opnemen en het bevroren water zet maar liefst 10 % uit.
- Verminderde isolatiewaarde van de gevel.
- Algen- en mosvorming.
Op welke wijze kan er geïmpregneerd worden en met welke middelen?
Gevels en daken kunnen worden geïmpregneerd. De gevels worden van onder naar boven gevloeid met impregneervloeistof met behulp van een impregneerpomp. Er zijn een verschillende soorten impregneermiddelen. Het meest milieuvriendelijke impregneermiddel is op waterbasis. Het andere middel is gemaakt op basis van oplosmiddelen. Voor gevels met veel kozijnen wordt er impregneercrème gebruikt, dat trekt dieper in de gevel en wordt per kwast aangebracht.
Hoe gaat het gehele traject (van offerte tot uitvoering) in zijn werk?
Wanneer u een vrijblijvende aanvraag bij Ratering Isolaties heeft gedaan en een afspraak heeft gemaakt met één van onze specialisten komt deze bij u langs om de gevel te bekijken. De afmetingen van de gevels van uw woning worden hierbij vastgelegd en er wordt gekeken naar de staat van uw gevel. Op basis van de door hem verzamelde informatie ontvangt u van ons een gespecificeerde offerte.
Ook kunnen wij vrijblijvend advies geven of er extra werkzaamheden nodig zijn voor het optimale resultaat, zoals gevelreiniging, gevelrenovatie en/of isoleren van de gevel. Indien het nodig wordt geacht wordt de gevel gereinigd voor het impregneren, zodat er geen vuil tussen de muur en impregneerlaag zit.
Vervolgens gaan wij op de afgesproken dagen naar uw wens aan de slag. Hoe lang het traject duurt verschilt per soort impregneermiddel, gevel en eventuele extra werkzaamheden.
Wilt u meer informatie over gevel impregneren?
Neem voor meer informatie over impregneren contact op en vraag een vrijblijvende offerte aan.
Voegwerk
Effecten & Soorten Voegen
Goed voegwerk geeft de gevel een mooie en passende uitstraling. Het op tijd vervangen van de voegen zorgt ervoor dat er geen verdere schade aan de gevel komt, zoals scheuren of afbrokkelen van de gevel. Ook wordt het risico op vochtdoorslag en vorstschade verkleind.
Wat is voegwerk en wat is het effect van voegwerk?
Het voegwerk in een muur zit tussen twee bakstenen. Het voegwerk houdt de stenen bij elkaar en zorgt ervoor dat de gevel er mooi uit ziet. Elke soort voeg heeft een andere uitstraling en andere prijzen per m2. Met een voeg kan er bij de gevel bijvoorbeeld een modern uiterlijk worden gecreëerd of een mooi schaduweffect. Een gevel met slecht voegwerk kan de uitstraling van de gevel onnodig verslechteren.
Op welke wijze kunnen voegen worden gemaakt?
De voegen worden door Ratering Isolaties professioneel aangebracht met de techniek van een echte vakman en het juiste gereedschap. Om nieuwe voegen te kunnen plaatsten, moeten eerst de oude voegen worden verwijderd. Het verwijderen van de voegen kan op twee manieren. Bij zachte voegen worden de oude voegen verwijderd met een hamer en beitel. De meeste woningen hebben tegenwoordig echter harde voegen, hierbij moeten de voegen worden uitgeslepen. De nieuwe voegen worden per techniek anders aangebracht, maar het begint allemaal met het voegsel tussen de stenen te smeren. Vervolgens wordt het vakkundig afgewerkt met de juiste techniek om het gewenste effect te krijgen.
Welke soorten voegwerk zijn er?
Er zijn verschillende soorten voegwerk. Veel gebruikte soorten voegen zijn:
- Bol geklopte voeg
- Holle voeg
- Platte voeg
- Schaduwvoeg
- Knipvoeg
- Snijvoeg
Holle voeg en bol geklopte voeg
De bol geklopte voeg is grof afgewerkt waarbij de voegen bol uit de stenen steken. Bij de holle voeg is de voeg hol naar binnen afgewerkt tussen de stenen.
Schaduw voeg en platte voeg
De platte voeg wordt strak afgewerkt en gelijk is aan de stenen van de gevel. De schaduwvoeg is naar binnen afgesneden met een hoek van 45 graden. Dit geeft een mooi schaduweffect op de gevel.
Snijvoeg en knipvoeg
De knipvoeg en de snijvoeg zijn voegen waarbij de voeg is afgesneden. Er ontstaat een strakke belijning. De knipvoeg en de snijvoeg zijn bijna hetzelfde. Een knipvoeg steekt iets uit de gevel en bij de snijvoeg zijn de voegen gelijk aan de stenen.
Hoe gaat het gehele traject (van offerte tot uitvoering) in zijn werk?
Wanneer u een vrijblijvende aanvraag bij Ratering Isolaties heeft gedaan en een afspraak heeft gemaakt met één van onze specialisten komt deze bij u langs om de gevel te bekijken. Wij kunnen u helpen met de juiste keuze maken voor de soort voeg. Ook kunnen wij van Ratering Isolaties vrijblijvend advies geven of er extra werkzaamheden nodig zijn voor het optimale resultaat, zoals het gevel reinigen, voegen schoonmaken, impregneren en/of isoleren van de gevel.
Vervolgens gaat onze expert op de afgesproken dagen naar uw wens aan de slag. Hoe lang het traject duurt verschilt per soort voegwerk en gevel. Ook zijn er verschillende soorten stenen die in gevels zitten, waardoor het aantal voegen en prijs en tijd per m2 kunnen verschillen.