Vragen? Bel ons: 0599 211 900

Nadieh - Manager klantenservice

Dakisolatie kosten

Kosten van Dakisolatie

Dakisolatie is niet alleen een investering in het comfort van je huis, maar ook in de toekomstige financiële voordelen en het milieu. De kosten van dakisolatie variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

 1. 1. Type Isolatiemateriaal: Het type isolatiemateriaal dat je kiest, heeft een aanzienlijke invloed op de totale kosten. Materialen variëren van traditionele glaswol en steenwol tot modernere opties zoals gespoten polyurethaanschuim.
 2. 2. Isolatiedikte: De dikte van de isolatielaag is van invloed op de totale kosten. Hoe dikker de isolatie, hoe beter de thermische prestaties, maar dit kan ook de kosten verhogen.
 3. 3. Oppervlakte van het Dak: Het totale dakoppervlak dat moet worden geïsoleerd, bepaalt ook de kosten. Een groter dak vereist meer materiaal en arbeid, wat de prijs kan opdrijven.
 4. 4. Bereikbaarheid van het Dak: De bereikbaarheid van het dak kan variëren, afhankelijk van de dakvorm en de aanwezigheid van obstakels zoals schoorstenen of dakkapellen. Een moeilijk bereikbaar dak kan de arbeidskosten verhogen.
 5. 5. Staat van het Huidige Dak: De conditie van je huidige dak kan ook invloed hebben op de kosten. Als er reparaties of voorbereidende werkzaamheden nodig zijn, zullen deze de totale kosten verhogen.
 6. 6. Installatie Methode: Er zijn verschillende installatiemethoden voor dakisolatie, zoals isolatie aan de binnenzijde of de buitenzijde van het dak. De gekozen methode kan van invloed zijn op de arbeidskosten.
 7. 7. Eventuele Subsidies: In sommige gevallen kunnen er subsidies of premies beschikbaar zijn voor dakisolatie, wat kan helpen bij het verlagen van de totale kosten. Het is de moeite waard om te onderzoeken of je in aanmerking komt voor dergelijke financiële steun.

Om je een nauwkeurige schatting te geven van de kosten van je dakisolatieproject, hebben we een gebruiksvriendelijke prijscalculator ontwikkeld. Door op de onderstaande knop te klikken, kun je snel en eenvoudig een prijsinschatting ontvangen.

Opbrengsten van Dakisolatie

Dakisolatie biedt een reeks aanzienlijke voordelen die verder gaan dan alleen kostenbesparingen:

 • Energiebesparing: De investering in dakisolatie vertaalt zich in aanzienlijke besparingen op je energierekeningen. De isolatie zorgt ervoor dat warmte in de winter behouden blijft en je huis koeler blijft in de zomer.
 • Verhoogd Wooncomfort: Dakisolatie resulteert in een aangenamere leefomgeving. Je zult geen last meer hebben van koude plekken in huis of temperatuurschommelingen, waardoor je comfort aanzienlijk wordt verbeterd.
 • Milieuvriendelijkheid: Minder energieverbruik betekent een lagere ecologische voetafdruk. Dakisolatie draagt bij aan duurzaam wonen en is milieuvriendelijk.
 • Subsidies en Financiële Steun: Er zijn diverse subsidies beschikbaar om de kosten van dakisolatie te helpen dekken. De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is een van de beschikbare regelingen. Met behulp van onze ISDE-subsidiecalculator kun je eenvoudig berekenen welke subsidiebedragen mogelijk beschikbaar zijn voor jouw dakisolatieproject.

Vertrouw op Ratering Isolaties voor uw Dakisolatie

De exacte kosten en terugverdien tijd van dakisolatie kunnen sterk variëren afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Het is raadzaam om een professioneel isolatiebedrijf te raadplegen om een gedetailleerde offerte te ontvangen op basis van jouw specifieke situatie. Hoewel de initiële kosten misschien een investering lijken, moet je rekening houden met de aanzienlijke besparingen op energierekeningen en de toename van het wooncomfort op de lange termijn. Dakisolatie is een duurzame keuze die zowel de waarde van je huis als je levenskwaliteit kan verbeteren. Neem vandaag nog contact met ons op voor een nauwkeurige kostenraming en ontdek hoe dakisolatie een slimme investering kan zijn voor je woning.

Wat zeggen klanten over ons

Marianne Tiemens

Vandaag een adviseurs van Ratering Isolaties thuis gehad. Echt fijn dat iemand samen met je kijkt hoe je huis geisoleerd is. Aardig en professioneel! En we hebben goede tips gekregen. Gelukkig voor ons valt er qua isolatie niet veel te winnen. Maar dat maakte voor het gesprek niks uit. Kortom: goede service zonder het gevoel te krijgen een dienst te moeten ‘kopen’

Trea Veenstra

Vloer isolatie door Ratering laten plaatsen. Vakkundig en snel leveren

maarten righarts

Janjaap Freije

Goede service, prima werk